Mijn naam is Joyce Bijl en ik ben in 1962 in Vlaardingen geboren. Ik ben afgestudeerd als diëtist in 1985. In 2011 heb ik de opleiding gewichtsconsulent en de cursus herintredende diëtist afgerond. Niet lang daarna ben ik mijn eigen diëtistenpraktijk gestart. Nu gevestigd in Arnhem. Inmiddels ben ik ook erkend Orthomoleculair Voedings- en suppletieadviseur.

In 2014 heb ik met succes de cursus Diagnostiek en Behandeling Ondervoeding bij het Eerstelijns Ondervoedingsinstituut gevolgd en in 2015 Blij aan Tafel over voeding voor kinderen. Vanaf 2014 heb ik ook diverse bijscholingen over Prikkelbare Darm Syndroom en het FODMaP-beperkte dieet gevolgd. In 2017 heb ik  samen met Jacqueline Gerrits boeken over het FODMaP-beperkte dieet en over PDS & Stress uitgebracht. Nu zijn we boek nummer 3 over het SIBO-dieet aan het schrijven. Dit boek komtbegin 2020 uit.
In 2018 volg ik de opleiding Basistraining voor Leefstijlcoach.

 

Eten is vanzelfsprekend, eten doen we elke dag, eten is gezellig en eten moet vooral lekker zijn. Maar nog belangrijker: eten helpt je fit en gezond te blijven! Soms vraagt je gezondheid om een aanpassing van de voeding. Zoals bij maag-darm-problemen, diabetes, een te hoog cholesterolgehalte, of wanneer je wilt afvallen of juist aankomen in gewicht.

Als diëtist van Eet & Beleef ben ik dé deskundige bij uitstek die hierbij kan helpen. Maar ook kan ik adviseren bij het samenstellen van een gezonde sportvoeding of een slecht etende peuter begeleiden. Ik voorzie je van een op maat gemaakt dieet- of voedingsadvies, aangevuld met tips en ideeën om tot een nieuw voedingspatroon te komen.

 

Gezond eten is belangrijk! Gezond eten willen we eigenlijk allemaal. Maar weet je wat gezond eten is? En wat hebben we nu extra nodig tijdens zwangerschap of als we intensief gaan sporten? Wat is nou echt een gezonde manier om af te vallen en op gewicht te blijven? Is je kind misschien te dik? Wat betekent al die informatie op verpakkingen en etiketten?

Vind je niet de gewenste informatie op mijn website of wil je nog meer weten over een bepaald onderwerp? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Er zijn verschillende redenen om een dieet te gaan volgen. Zo kun je een allergie hebben voor bepaalde voedingsmiddelen, je kunt op dieet gaan omdat je graag wil afslanken of juist omdat je moet aankomen in gewicht. Ook wanneer de bloeddruk te hoog is of de cholesterolwaarden niet goed zijn, is het verstandig om op de samenstelling van je voeding te letten. Bij kinderen kunnen er ook redenen zijn om het eten aan te passen.

Wel is het altijd van belang om ondanks de voorwaarden of beperkingen die gelden, een volwaardige voeding voor je samen te stellen. Ieder dieet is dan ook een persoonlijk dieet.

Even voorstellen.

Gezonde voeding.

gezond dieet.

Deze website is gemaakt door:

Niklas Westdijk

Joyce Bijl, diëtist Eet & Beleef

bestel@eetenbeleef.nl 

Tel: 06 3330 6520

Groningensingel 633

6835EZ Arnhem