Mijn naam is Joyce Bijl en ik ben in 1962 in Vlaardingen geboren. Ik ben afgestudeerd als diëtist in 1985. In 2011 de opleiding herintredende diëtist afgerond. Niet lang daarna ben ik mijn eigen diëtistenpraktijk gestart. Nu gevestigd in Arnhem. Inmiddels ben ik ook erkend Orthomoleculair Voedings- en suppletieadviseur. Mijn cliënten hebben PDS of SIBO. Ik maak gebruik van stressreductie en zo nodig supplementen, het FODMaP-beperkte dieet en het SIBO-dieet.

Vanaf 2014 heb ik diverse bijscholingen over Prikkelbare Darm Syndroom en het FODMaP-beperkte dieet gevolgd. In 2017 heb ik  samen met Jacqueline Gerrits boeken over het FODMaP-beperkte dieet in 2 delen,  PDS & Stress en SIBO uitgebracht. In december 2021 verscheen 'Lekker en simpel FODMaP-beperkt koken'.
 

Eten is vanzelfsprekend, eten doen we elke dag, eten is gezellig en eten moet vooral lekker zijn. Maar nog belangrijker: eten helpt je fit en gezond te blijven! Soms vraagt je gezondheid om een aanpassing van de voeding. Zoals bij maag-darm-problemen.

 

Als diëtist van Eet & Beleef ben ik dé deskundige bij uitstek die hierbij kan helpen. Ik voorzie je van een op maat gemaakt dieet- of voedingsadvies, aangevuld met tips en ideeën om tot een nieuw voedingspatroon te komen.

Gezond eten is belangrijk! Gezond eten willen we eigenlijk allemaal. Maar weet je wat gezond eten is? Maar wat kan jouw lichaam aan? Niet iedereen verdraagt melk en mogelijk krijg jij ook een opgeblazen buik na een broodmaaltijd.

Vind je niet de gewenste informatie op mijn website of wil je nog meer weten over een bepaald onderwerp? Neem dan gerust contact met mij op.

 

 

 

Er zijn verschillende redenen om een dieet te gaan volgen. Zo kun je een allergie hebben voor bepaalde voedingsmiddelen, je kunt op dieet gaan omdat je graag wil afslanken of juist omdat je moet aankomen in gewicht. Ook wanneer de bloeddruk te hoog is of de cholesterolwaarden niet goed zijn, is het verstandig om op de samenstelling van je voeding te letten. Bij kinderen kunnen er ook redenen zijn om het eten aan te passen.

Wel is het altijd van belang om ondanks de voorwaarden of beperkingen die gelden, een volwaardige voeding voor je samen te stellen. Ieder dieet is dan ook een persoonlijk dieet. Als diëtist richt ik me op iedereen met onbegrepen buikklachten en met de diagnose PDS of SIBO.

Even voorstellen.

Gezonde voeding.

gezond dieet.